Uued raamatud

2004 aprill-juuni

Jüri Vilmsi mõistatus


 


Juuni esimeses pooles ilmub lõpuks ka eesti keeles Soome ajalooprofessori Seppo Zettebergi raamat “Jüri Vilmsi surm”. Selles raamatus seab autor kahtluse alla Jüri Vilmsi surma ametliku versiooni, tõestab võltsinguks ühe senise asitõendi ja esitab rea küsimusi: Kuidas tegelikult suri Jüri Vilms? Miks tõde varjati? Kuhu on Jüri Vilms maetud? Seppo Zetterbergi analüüs on Eesti ajalugu puudutava raamatu kohta tavatult haarav. Autor kirjutas eestikeelsele väljaandele uue eessõna.


 


Elust Ameerikas


 


Äsja ilmus eesti keeles Michael Moore´i raamat “Lollid valged mehed”. Moore sai üle maailma kuulsaks 2003. aastal, kui tema film “Bowling for Columbine” võitis Oscari parima dokumentaalfilmi kategoorias. Auhinda vastu võttes sarjas Moore USA valitsust nii põhjalikult, et see kõne jõudis enamiku maailma riikide uudistesse.


See raamat on lõbus, irooniline ning kohati ka nukker kirjeldus elust tänapäeva Ameerikas. Juttu tehakse kõigil võimalikel teemadel, alates toidust ja keskkonnast, lõpetades relvamüügi ja muusikaga.


 


Beckhami elulugu eesti keeles


 


Vahetult enne jalgpalli EM-finaalturniiri algust ilmub eesti keeles David Beckhami elulugu “Minu lugu”. Kui raamat eelmise aasta lõpul inglise keeles ilmus, tsiteeriti seda kogu maailma ajakirjanduses. David Beckham pole enam ammu üksnes inglise jalgpallur, vaid meediakangelane, kelle iga liigutust jälgitakse katkematu tähelepanuga. Beckham meenutab oma eluloos lapsepõlve, jalgpallikarjääri algust, paljastab Manchester Unitedi telgitaguseid sündmusi ning pihib oma suhtest Victoria Beckhamiga ja Madridi Reali mängima siirdumisest. Raamatus on rohkelt värvifotosid.


 

Minu ostukorv