Alice Imedemaal

2004 oktoober-detsember

Äsja ilmus kaupluselettidele ja ilmub kohe ka Suure Eesti Raamatuklubi liikmetele Lewis Carrolli raamat “Alice Imedemaal”, mille on tõlkinud Jaan Kross. Pildid palus kirjastus joonistada Navitrollal, kes ettevõtmist kommenteerib nii:

“Ega ma alguses olnudki nõus seda raamatut illustreerima,. Ma pole illustraator ja ei ole eriti võimeline teiste pilli järgi tantsima.. Kui raamatut hoolega lugesin, siis järsku tundsin, et see pole kauge maailm ja ma olen võimeline sellega kaasa minema. Jah, meenub seesama lause: ”Me oleme siin kõik hullud; sina oled hull, mina olen hull…” Seesamune hullus oligi peamine põhjus, miks nõustusin seda tööd tegema. Ja lõpuks ma ei pettunudki. Sain sellest tööst sama suure rahulduse kui oleksin teinud oma pilte.

Omapärane kogemus oli muidugi see, et lugesin raamatut kusagil 20 korda läbi ja see on mul peaaegu peas.

Kui midagi nii hoolega läbi töötada, siis hakkad juba hoopis teisi asju nägema ja tunnistan, et võiksin nüüd terve paksu raamatu kirjutada Alice´i Imedemaast. Aga ma ei tee seda, sest parem on ikkagi, kui igaüks selle ise leiab. Kuigi paljud ei leia, sest nad ei näe olulisi asju.

Imedemaa on siinsamas.”

Minu ostukorv